|
Lista życzeń - "do realizacji" - realne pomysły
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 09-07-2009 14:34
|
weteran

Data rejestracji: 18.01.09
|
I kolejna szansa pozyskać fajne rzeczy dla szkół...
Szczegóły poniżej:
http://www.men.go...amp;id=587
Pozdrawiam serdecznie
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych" |
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 15-07-2009 21:10
|
weteran

|
Zarząd Województwa Świętokrzyskiego w dniu 15 lipca 2009 roku Uchwałą nr 1868/2009 w sprawie zatwierdzenia listy operacji w ramach Działania 313, 322, 323 „Odnowa i rozwój wsi” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 zatwierdził listę rankingową operacji zakwalifikowanych do współfinansowania. Dostępne dla województwa świętokrzyskiego środki pozwalają na dofinansowanie 102 operacji.
Umowy na realizację operacji podpisywane będą w ostatnim tygodniu lipca b.r. W miarę uwalniania środków finansowych z oszczędności po zakończonych przetargach, zawierane będą umowy z kolejnymi Wnioskodawcami z listy rankingowej.
Gmina Ćmielów uzyskała 6 pkt. i zajęła 39 miejsce na liście rankingowej (ze względu na poziom dochodu na jednego mieszkańca).
Będziemy więc mieli wyremontowany pięknie Rynek w Ćmielowie 
Gratulacje dla autorów projektu 
Szczegóły są tutaj:
http://www.sbrr.p...;Itemid=26
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych" |
| |
|
|
| fajnygosc |
Dodany dnia 20-07-2009 00:44
|
weteran

Data rejestracji: 02.12.08
|
Gmina Ćmielów uzyskała 6 pkt. i zajęła 39 miejsce na liście rankingowej
to dobrze czy żle ???
... i tyle |
| |
|
|
| admin |
Dodany dnia 20-07-2009 10:41
|

weteran

Data rejestracji: 17.01.06
|
max był 6 pkt.
Marek |
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 20-07-2009 13:36
|
weteran

|
Pierwsze 54 miejsca dostały po 6 punktów, a klasyfikacja pośród nich zależała od poziomu dochodu na jednego mieszkańca. Im biedniejsza gmina tym była wyżej na liście. Wynika z tego, że są w województwie biedniejsze Gminy od Ćmielowa Dokładnie 38...
| |
|
|
| kastankas |
Dodany dnia 27-07-2009 10:54
|

weteran

Data rejestracji: 16.01.08
|
Może przydałoby się małe sprawozdanie z Konsultacji Społecznych w sprawie Rewitalizacji?
Się zorientowałam, że wpisałam to nie w tym temacie, co trzeba, więc przeniosłam, gdzie trzeba http://cmielow.ov...#post_1056
Edytowane przez kastankas dnia 27-07-2009 12:36
www.informatorcmielowski.webpark.pl - o Ćmielowie i okolicy |
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 10-08-2009 20:54
|
weteran

|
Kilkanaście postów wyżej pisałem o staraniach w sprawie budowy placu zabaw na osiedlu pod Gawrońcem - ponieważ trochę się w tej sprawie zadziało pozwolę sobie streszczenie maluteńkie napisać, żeby nie było, że tyko gadam
1. Jest już koncepcja i wstępny kosztorys (ok. 30.000 zł brutto) zagospodarowania terenu poprzez budowę placu zabaw na osiedlu.
2. Teren, na którym planowana jest inwestycja to części działek nr 1898/1 i 1898/2. Pierwsza należy do SM ZP Ćmielów, druga do SM w Opatowie. Mapka tego terenu z zaznaczeniem planowanego placu zabaw z Geoportalu jest poniżej:
http://w291.wrzut...t1T1T4Ew/1
3. Zarząd Stowarzyszenia Na Rzecz Rozwoju Ziemi Ćmielowskiej zapewnił mnie, że będzie składał do LGD projekt na ten plac zabaw.
4. W czasie konsultacji społecznych w sprawie rewitalizacji uzyskałem słowne zapewnienie Burmistrza o możliwości pokrycia przez Gminę wkładu własnego w ten projekt (ok. 5.000zł).
5. W dniu dzisiejszym uzyskałem również zapewnienie p. Gumuły - Prezesa SM ZP Ćmielów o ich pomocy w realizacji inwestycji (użyczenie bezpłatne gruntu, konserwacja urządzeń).
6. W tym tygodniu jestem umówiony z Prezesem SM w Opatowie w tej samej sprawie.
7. Do końca sierpnia planuję organizację spotkania z mieszkańcami osiedla w tej sprawie, które prawdopodobnie odbędzie się w DK, od około miesiąca wiszą już plakaty w blokach informujące o pomyśle powstania placu zabaw wraz z koncepcją jego zagospodarowania.
8. Planowany termin realizacji zadania:
- złożenie wniosku do LGD - IX - X 2009 r.
- rozstrzygnięcie konkursu i ewentualne (ale mocno wierzę, że będą te pieniążki )przyznanie dotacji - XI - XII 2009 r.
- rozpoczęcie robót - wiosna 2010 r.
- oddanie placu zabaw do użytku - V - VI 2010 r.
9. Chętnie odpowiem na pytania i wszelkie wątpliwości związane z tym tematem.
10. Pozdrawiam wszystkich
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 12-08-2009 21:02
|
weteran

|
Ot i cisza...
| |
|
|
| kastankas |
Dodany dnia 14-08-2009 08:42
|

weteran

Data rejestracji: 16.01.08
|
Jak to cisza? Jak to cisza?... BRAWO!!! Tak trzymać !!!
www.informatorcmielowski.webpark.pl - o Ćmielowie i okolicy |
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 14-08-2009 19:18
|
weteran

|
I kolejne wieści z frontu walki o plac zabaw na osiedlu pod Gawrońcem:
Wczoraj spotkałem się z Panem Prezesem Zarządu SM w Opatowie (podlega jej blok Sandomierska 136a i działka 1898/2) i jestem bardzo niemile zaskoczony - otóż zakomunikował mi on, że SM nie dołoży złotówki (wcale nie prosiłem o pieniądze, ale o zgodę na użyczenia działki), bo nie ma. Potem nie dał mi skończyć, tylko przerwał i powiedział, że plac zabaw to tylko problem bo starszym ludziom przeszkadza hałas, że tylko się młodzież schodzi wieczorami i pije W końcu oznajmił, że jeżeli się mieszkańcy zgodzą, to on się nie wtrąca, ale podpisy mam zebrać.
Wcale mnie nie zniechęcił, zaniosę mu te podpisy i położę na stole. Ostatecznie plac zabaw może powstać na innej działce na tym osiedlu, która należy w całości do SM ZP Ćmielów - przynajmniej oni mają zdrowe podejście.
Następnymi krokiem będzie organizacja spotkania dla mieszkańców osiedla, które mam nadzieję odbędzie się do końca miesiąca - oczywiście będą plakaty oraz informacja na niniejszej stronie.
Pozdrawiam wszystkich
| |
|
|
| fajnygosc |
Dodany dnia 16-08-2009 01:24
|
weteran

Data rejestracji: 02.12.08
|
BRAWO Piotrze !!!!
... i tyle |
| |