|
LISTA ŻYCZEŃ
|
| krzysiek011983 |
Dodany dnia 28-06-2009 14:48
|
wędrowiec

Data rejestracji: 28.05.09
|
A ja znowu swoje. Mały człowieczek małe życzenie.
0statnio bardzo rozbawiła mnie Regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie Miasta i Gminy Ćmielów, a mianowicie paragraf 5 punkt 5 -kto przeczyta będzie wiedział. http://www.bip.cmielow.pl/?c=345
Moim skromnym zdaniem jeśli się coś zakazuje, a w zamian nie wychodzi na przeciw takim zakazom to jest nie wporządku. Do rzeczy- przydałaby się w Brzóstowie tablica ogłoszeń przy głównej drodze obok któregoś z przystanków.
Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Irytuje mnie zastanawianie się na którym drzewie lub słupie odnaleść ogłoszenie, choćby o terminie szczepienia psów czy okolicznościowej imprezie.
Coraz to więcej ciekawych wątków można tu poczytać, robi się ciekawie
|
| |
|
|
| fajnygosc |
Dodany dnia 28-06-2009 18:33
|
weteran

Data rejestracji: 02.12.08
|
I O TO CHODZI !!!!
... i tyle |
| |
|
|
| anetax |
Dodany dnia 29-06-2009 22:37
|
wędrowiec

Data rejestracji: 09.03.09
|
Witam.Wielkim moim zyczeniem jest aby tutaj chodzi o koszenie trawy najpierw wykoszone bylo przy ulicy ,a nie po znajomosci koszenie trawy przy siatce na koncu posesji,u pana Binkowskiego na lakach,ciekawe czy stac gmine na to? ,kolo bloku przy ul. Sandomierskiej trawa nieskoszona ,ja w koncu kolo domu musialam skosic wlasna kosiarka,a to teren gminy przeciez,i przy glownej ulicy.Niewiem czy to po znajomosci ,jak chca niech kosza nawet laki ale najpierw to powinno byc przy ulicy zrobione.
Edytowane przez anetax dnia 29-06-2009 22:38
Anetax |
| |
|
|
| kastankas |
Dodany dnia 02-07-2009 20:46
|

weteran

Data rejestracji: 16.01.08
|
Ja tam już dawno pogodziłam się z faktem, że jak chcę żeby było ładnie to muszę sama, koszę grzecznie duuużo gminnej ziemi wokół własnej posesji, ale szczerze - wolę 3 razy w roku się wysilić, niż cały sezon się stresować... i mam duuużo ładniej niż miałabym za państwowe, bo se skoszę jak mi się podoba i kiedy mi się podoba, potem posprzątam... zachęcam wszystkich byłoby nam wszystkim wszędzie ładniej, gdybyśmy i sami się czasem odrobinkę wysilili WSZYSCY 
www.informatorcmielowski.webpark.pl - o Ćmielowie i okolicy |
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 03-07-2009 08:19
|
weteran

Data rejestracji: 18.01.09
|
kastankas napisał/a:
byłoby nam wszystkim wszędzie ładniej, gdybyśmy i sami się czasem odrobinkę wysilili WSZYSCY
Popieram z całych sił
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych" |
| |
|
|
| kastankas |
Dodany dnia 04-07-2009 07:58
|

weteran

Data rejestracji: 16.01.08
|
koszę grzecznie duuużo gminnej ziemi wokół własnej posesji
Chciałam dodać, że trawę wokół swoich posesji koszą też Wszyscy sąsiedzi z naszego zakątka (i to jest dużo więcej niż pasek metr na dziesięć wzdłuż płota na łebka) dzięki temu wszyscy możemy się cieszyć najładniejszym zakątkiem w Ćmielowie prawie jak okiem sięgnął 
Szczerze wszystkim polecam 
Śmieci też zbieramy... jakoś jeszcze nikomu nie zaszkodziło
www.informatorcmielowski.webpark.pl - o Ćmielowie i okolicy |
| |
|
|
| fajnygosc |
Dodany dnia 24-08-2009 11:06
|
weteran

|
Pomoczyłem nóżki po przeciwnej stronie Ostrowca w Gutwinie !
Bardzo piękne kąpielisko , pogrzebałem trochę w necie i okazało się że nie zawsze było tak kolorowo jak to widać dziś ??? Było nie było doczekali się i mają - co do kosztów to wygrzebałem że całkowity koszt to nieco mniej jak 2 mln zł to nie jest jakos strasznie dużo , na dodatek 95 procent wykłada nie gmina !!!
poczytajcie :
W piątek prezydent Jan Szostak oraz właściciel starachowickiego przedsiębiorstwa PPHU Drog-Mel Mieczysław Rakoczy podpisali umowę na rozbudowę zbiornika małej retencji „Gutwin”. Prawdopodobnie już w przyszłe wakacje mieszkańcy Ostrowca Świętokrzyskiego będą mogli wypoczywać tam nad wodą. Prace obejmują powiększenie zbiornika do powierzchni 5,1 hektara (obecnie zajmuje 3,75 ha) oraz zwiększenie jego możliwości retencyjnych do blisko 80 tysięcy metrów sześciennych. Będzie to możliwe dzięki wykonaniu obwałowań wokół zbiornika, wykonaniu urządzeń piętrzących i odprowadzających nadmiar wód, usunięcie trzcin oraz pogłębienie go do średniej głębokości około 2 metrów. Ponadto w ramach inwestycji wykonane zostanie oświetlenie terenu wokół zbiornika, wzmocnienie korony wałów polegające na budowie ciągów spacerowych z kostki brukowej i kruszywa kamiennego o szerokości do 3,5 metra.
- W środkowej części zbiornika powstanie wysepka z plażą, do której dojście możliwe będzie dzięki betonowym mostkom - mówi prezydent Szostak. - Ponadto odbudowane zostaną konstrukcje betonowe oraz pomosty do cumowania pływającego sprzętu wodnego.
Całkowity koszt inwestycji wynosi blisko 2 miliony złotych. Przedsięwzięcie w 95 procentach zrealizowane zostanie ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w formie pożyczki z możliwością częściowego jej umorzenia. Pozostała kwota pochodzić będzie ze środków własnych gminy. Prace wykonuje konsorcjum, w skład którego oprócz starachowickiej firmy wchodzą ostrowieckie Miejskie Przedsiębiorstwo Robót Drogowych i Zakład Instalatorstwa Sanitarnego.
... i tyle |
| |
|
|
| Piotr Wojtowicz |
Dodany dnia 24-08-2009 13:09
|
weteran

Data rejestracji: 18.01.09
|
Bardzo dobry przykład fajnygościu, rzeczywiście Gutwin to wzór dla innych Gmin, że można. Co prawda pożyczkę z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej trzeba powoli spłacać, ale myślę, że akurat to miejsce to szybko na siebie zarobi.
Pozdrawiam wszystkich
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych" |
| |
|
|
| fajnygosc |
Dodany dnia 26-08-2009 23:05
|
weteran

|
zarobi całe miasto bo coś zacznie się ruszać
Piekarz musi mieć buty,
Więc do szewca iść trzeba,