330,589 Unikalnych wizyt
Muzea
Co warto zwiedzić:
.::Co zwiedzamy?::.
Stowarzyszenie
Nawigacja
Stowarzyszenie
Krzemienny Krąg
Co zwiedzamy?
..:Główne Menu:..
Strona Główna
Urząd MiG
Artykuły
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
..:FOTO:..
Galeria
Ćmielów wczoraj
Mapa z 1915 roku
Galeria zamek
..:PRASA:..
Echo Dnia
Gazeta Ostrowiecka
Wiadomości Świętokrzyskie
..:HISTORIA:..
Znane postacie Ćmielowa
Historia miasta
Historia miasta 2
Historia miasta 3
Ćmielów a powstanie
Zabytki
..:WWW ĆMIELÓW:..
Ćmielowski informator
Fabryka Porcelany Ćmielów
Fabryka AS
Strona p. Rutkiewicza
Koło łowieckie DZIK
Stowarzyszenie Obywatelski Ruch
Koło nr 11 PZW Ćmielów
Strona o Zamku
Dom Kultury
Zespół Mirage
Szkoła Podstawowa nr1
Strona Sylwii
Klub Sportowy Świt
Informator Ożarowski
Mapa z 1915!!!
Rozkłady jazdy
Dodaj zdjęcie
Ćmielów w Mapquest
Mapa Ćmielowa w Szukaczu
Dzieje Miasta Ćmielowa-autorska
Forum
Losowa Fotka
OSP w gminie

..::OSP w Gminie::..

Aktualnie online
Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 134
Najnowszy użytkownik: selba
Ostatnio Widziani
admin09:56:38
fajnygosc 1 dzień
wadera 1 dzień
Marcin 1 dzień
Piotr Wojtowicz 3 dni
zagsa 1 tydzień
selba 2 tygodni
artbork 2 tygodni
brutus 3 tygodni
Blitzer 3 tygodni
Ostatnie artykuły
Historia Domu Kultur...
Stowarzyszenie Na Rz...
Społeczna opieka nad...
Ćmielów na Festiwalu...
Nasze małe sukcesy
Zobacz temat
 Drukuj temat
LISTA ŻYCZEŃ
krzysiek011983
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 28-06-2009 14:48
wędrowiec

Data rejestracji: 28.05.09

A ja znowu swoje. Mały człowieczek małe życzenie.
0statnio bardzo rozbawiła mnie Regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie Miasta i Gminy Ćmielów, a mianowicie paragraf 5 punkt 5 -kto przeczyta będzie wiedział. http://www.bip.cmielow.pl/?c=345
Moim skromnym zdaniem jeśli się coś zakazuje, a w zamian nie wychodzi na przeciw takim zakazom to jest nie wporządku. Do rzeczy- przydałaby się w Brzóstowie tablica ogłoszeń przy głównej drodze obok któregoś z przystanków.
Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Irytuje mnie zastanawianie się na którym drzewie lub słupie odnaleść ogłoszenie, choćby o terminie szczepienia psów czy okolicznościowej imprezie.

Coraz to więcej ciekawych wątków można tu poczytać, robi się ciekawieSmile

fajnygosc
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 28-06-2009 18:33
weteran

Data rejestracji: 02.12.08

Angry I O TO CHODZI !!!!Angry
... i tyleShock

anetax
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 29-06-2009 22:37
wędrowiec

Data rejestracji: 09.03.09

Witam.Wielkim moim zyczeniem jest aby tutaj chodzi o koszenie trawy najpierw wykoszone bylo przy ulicy ,a nie po znajomosci koszenie trawy przy siatce na koncu posesji,u pana Binkowskiego na lakach,ciekawe czy stac gmine na to? ,kolo bloku przy ul. Sandomierskiej trawa nieskoszona ,ja w koncu kolo domu musialam skosic wlasna kosiarka,a to teren gminy przeciez,i przy glownej ulicy.Niewiem czy to po znajomosci ,jak chca niech kosza nawet laki ale najpierw to powinno byc przy ulicy zrobione.Angry
Edytowane przez anetax dnia 29-06-2009 22:38
Anetax

kastankas
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 02-07-2009 20:46
Awatar

weteran

Data rejestracji: 16.01.08

Ja tam już dawno pogodziłam się z faktem, że jak chcę żeby było ładnie to muszę sama, koszę grzecznie duuużo gminnej ziemi wokół własnej posesji, ale szczerze - wolę 3 razy w roku się wysilić, niż cały sezon się stresować... i mam duuużo ładniej niż miałabym za państwowe, bo se skoszę jak mi się podoba i kiedy mi się podoba, potem posprzątam... zachęcam wszystkich Smile byłoby nam wszystkim wszędzie ładniej, gdybyśmy i sami się czasem odrobinkę wysilili WSZYSCY Smile

www.informatorcmielowski.webpark.pl - o Ćmielowie i okolicy Smile

Piotr Wojtowicz
#45 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2009 08:19
weteran

Data rejestracji: 18.01.09

kastankas napisał/a:
byłoby nam wszystkim wszędzie ładniej, gdybyśmy i sami się czasem odrobinkę wysilili WSZYSCY Smile

Popieram z całych sił Wink
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych"

kastankas
#46 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2009 07:58
Awatar

weteran

Data rejestracji: 16.01.08

koszę grzecznie duuużo gminnej ziemi wokół własnej posesji

Chciałam dodać, że trawę wokół swoich posesji koszą też Wszyscy sąsiedzi z naszego zakątka Smile (i to jest dużo więcej niż pasek metr na dziesięć wzdłuż płota na łebka) dzięki temu wszyscy możemy się cieszyć najładniejszym zakątkiem w Ćmielowie Smile prawie jak okiem sięgnął Wink
Szczerze wszystkim polecam Smile
Śmieci też zbieramy... jakoś jeszcze nikomu nie zaszkodziło Wink
www.informatorcmielowski.webpark.pl - o Ćmielowie i okolicy Smile

fajnygosc
#47 Drukuj posta
Dodany dnia 24-08-2009 11:06
weteran

Pomoczyłem nóżki po przeciwnej stronie Ostrowca w Gutwinie !
Bardzo piękne kąpielisko , pogrzebałem trochę w necie i okazało się że nie zawsze było tak kolorowo jak to widać dziś ??? Było nie było doczekali się i mają - co do kosztów to wygrzebałem że całkowity koszt to nieco mniej jak 2 mln zł to nie jest jakos strasznie dużo , na dodatek 95 procent wykłada nie gmina !!!
poczytajcie :

W piątek prezydent Jan Szostak oraz właściciel starachowickiego przedsiębiorstwa PPHU Drog-Mel Mieczysław Rakoczy podpisali umowę na rozbudowę zbiornika małej retencji „Gutwin”. Prawdopodobnie już w przyszłe wakacje mieszkańcy Ostrowca Świętokrzyskiego będą mogli wypoczywać tam nad wodą. Prace obejmują powiększenie zbiornika do powierzchni 5,1 hektara (obecnie zajmuje 3,75 ha) oraz zwiększenie jego możliwości retencyjnych do blisko 80 tysięcy metrów sześciennych. Będzie to możliwe dzięki wykonaniu obwałowań wokół zbiornika, wykonaniu urządzeń piętrzących i odprowadzających nadmiar wód, usunięcie trzcin oraz pogłębienie go do średniej głębokości około 2 metrów. Ponadto w ramach inwestycji wykonane zostanie oświetlenie terenu wokół zbiornika, wzmocnienie korony wałów polegające na budowie ciągów spacerowych z kostki brukowej i kruszywa kamiennego o szerokości do 3,5 metra.

- W środkowej części zbiornika powstanie wysepka z plażą, do której dojście możliwe będzie dzięki betonowym mostkom - mówi prezydent Szostak. - Ponadto odbudowane zostaną konstrukcje betonowe oraz pomosty do cumowania pływającego sprzętu wodnego.

Całkowity koszt inwestycji wynosi blisko 2 miliony złotych. Przedsięwzięcie w 95 procentach zrealizowane zostanie ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w formie pożyczki z możliwością częściowego jej umorzenia. Pozostała kwota pochodzić będzie ze środków własnych gminy. Prace wykonuje konsorcjum, w skład którego oprócz starachowickiej firmy wchodzą ostrowieckie Miejskie Przedsiębiorstwo Robót Drogowych i Zakład Instalatorstwa Sanitarnego.

... i tyleShock

Piotr Wojtowicz
#48 Drukuj posta
Dodany dnia 24-08-2009 13:09
weteran

Data rejestracji: 18.01.09

Bardzo dobry przykład fajnygościu, rzeczywiście Gutwin to wzór dla innych Gmin, że można. Co prawda pożyczkę z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej trzeba powoli spłacać, ale myślę, że akurat to miejsce to szybko na siebie zarobi.
Pozdrawiam wszystkich
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych"

fajnygosc
#49 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2009 23:05
weteran

zarobi całe miasto bo coś zacznie się ruszać

Piekarz musi mieć buty,
Więc do szewca iść trzeba,
No, a gdyby nie piekarz,
Toby szewc nie miał chleba.
...
... i tyleShock